Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ:Λαχταριστά τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μοσχοκάρυδο

Συνοδέψτε τον καφέ σας με τρουφάκια λευκής σοκολάτας, έτοιμα με μόνο 5 υλικά...
Λιωμένη λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο αποτελεί τη βάση για αυτό το υπέροχο γλύκισμα.


Υλικά
360 γραμμάρια καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
80 ml (1/3 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζελατίνη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
375 γραμμάρια δάκρυα λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη σοκολάτα μαζί με το κονιάκ και το μοσχοκάρυδο σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Φροντίστε το μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά και το μείγμα σας να είναι ομοιογενές. Βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.
2. Στρώστε σε ένα ταψάκι ή δίσκο αντικολλητικό χαρτί. Με ποσότητα ίση με δύο κουταλάκια του γλυκού από τη ζύμη σας φτιάξτε μια μπαλίτσα και αφήστε τη πάνω στο ταψάκι σας. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη. Βάλτε το ταψί σας στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι τα τρουφάκια να σφίξουν.
3. Στο μεταξύ λιώστε τα δάκρυα σοκολάτας σε μπεν μαρί.
4. Βγάλτε τα τρουφάκια σας από το ψυγείο. Στρώστε σε ένα δίσκο αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών βουτήξτε τα ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα (προσοχή όταν τα αφαιρείτε από τη λιωμένη σοκολάτα να αφήνετε την περίσσεια σοκολάτας να «φεύγει»). Βάλτε τα έτοιμα τρουφάκια σας στο δίσκο και πάλι στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσουν. Πασπαλίστε τα με τριμμένο μοσχοκάρυδο και σερβίρετε μαζί με ένα φλιτζάνι μυρωδάτο καφέ espresso.



ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου