Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Γρήγορες και εύκολες σπιτικές μάσκες προσώπου για ενυδάτωση-express

Θέλεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου φρέσκια και λαμπερή, αλλά δεν έχεις ποτέ χρόνο για καθαρισμό προσώπου; Το cosmo.gr σου προτείνει μάσκες ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι εύκολα και γρήγορα, με υλικά που θα βρεις στο ψυγείο σου.

Ειδικά το καλοκαίρι, η περιποίηση προσώπου είναι επιτακτική και η επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση και φροντίδα σε καθημερινή βάση. Αν παρόλο που χρησιμοποιείς ενυδατική κάθε μέρα (αυτό το θεωρούμε δεδομένο) νιώθεις το πρόσωπό σου ξηρό, θαμπό και ταλαιπωρημένο, δοκίμασε να φτιάξεις στο σπίτι, μόνη σου (ή με την κολλητή σου, πιο fun!) μία από τις παρακάτω μάσκες προσώπου...

Μάσκα προσώπου με αυγό

Ακούγεται αηδιαστικό κι όμως η κρούστα που δημιουργεί το ασπράδι του αυγού πάνω στο πρόσωπο κάνει την επιδερμίδα λεία και απαλή, σε χρόνο-αστραπή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ασπράδι αυγού και μερικές σταγόνες λεμόνι. Χτύπησε τα υλικά καλά, άπλωσε την κρέμα στο πρόσωπο και ξέβγαλε μετά από 20 λεπτά με χλιαρό νερό.
Μάσκα προσώπου με γιαούρτι, μέλι και λεμόνι

Ό,τι πρέπει για γρήγορη ενυδάτωση! Θα χρειαστείς 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, μερικές σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Άφησέ τη να δράσει στο πρόσωπό σου για 10-15 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με μπανάνα, κακάο και μέλι

Πλούσια σε οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αυτή η μάσκα ξεκουράζει την επιδερμίδα και βοηθά στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης. Λιώσε μισή μπανάνα με 2 κουταλιές του γλυκού κακάο και μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι στο μπλέντερ. Προσπάθησε να μην μπεις στον πειρασμό να... φας ό,τι έφτιαξες και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σου για 15 λεπτά.

Μάσκα προσώπου με αγγούρι και ζάχαρη

Για πιο βαθειά ενυδάτωση, προτίμησε μία μάσκα με αγγούρι. Καθάρισε ένα αγγούρι και λιώσε το σε ένα μπολ. Πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακάτεψε. Θα χρειαστεί να αφήσεις το μείγμα για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει. Άπλωσέ το το πρόσωπό σου για 10 λεπτά και αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό.


Μάσκα προσώπου με μαϊντανό

Για ενυδάτωση, θρέψη και μείωση των μαύρων πόρων. Βάζεις στο μπλέντερ δύο κλωναράκια μαϊντανό με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι και λίγο μηλόξυδο και ανακατεύεις. Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σου και την αφήνεις για 20 λεπτά. Στο τέλος ξεπλένεις με κρύο νερό.
Μάσκα προσώπου με φράουλες και γιαούρτι

Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην απομάκρυνση ρυτίδων και κηλίδων. Ανακάτεψε 4-5 φράουλες, 2 κουταλάκια της σούπας και 3-4 σταγόνες λεμόνι στο μπλέντερ και άπλωσε τον πολτό στο λαιμό και το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών. Άφησε τη μάσκα για 20 λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό.

Καλή επιτυχία!
                 

ΠΗΓΗ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου