Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

5 σκέψεις που πρέπει να κάνεις πριν χτυπήσεις ένα tattoo

Τα tattoo είναι μόδα. Και αυτό είναι άκρως ανησυχητικό. Γιατί το tattoo μια φορά το κάνεις και μετά το έχεις για πάντα. Και αν το «χτυπήσεις» πάνω... σε ένα ενθουσιασμό και μετά από λίγο καιρό ανακαλύψεις ότι δεν το θες, δεν έχεις τρόπο να το αποχωριστείς. Θα έχεις δει πως είναι τα «σβησμένα», με laser, tattoo. Ένα χάλι.

Οπότε, θες δε θες, το tattoo θα υπάρχει πάντα εκεί.

Μήπως, λοιπόν, πρέπει να είσαι πολύ σίγουρη πριν το κάνεις;
Για σκέψου δυο τρια πράγματα:

1. Tο tattoo δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με την ομορφιά, τη μόδα και τα trends. Το tattooσυμβολίζει κάτι. Μπορεί ταυτόχρονα να διακοσμεί και ένα σημείο του σώματος αλλά σε καμιά περίπτωση δε πρέπει να γίνει μόνο για αυτό το λόγο. Το tattoo δεν ομορφαίνει. Απλώςχαρακτηρίζει κάποιον.

 Εκφράζει μια μνήμη, μια επιθυμία ή μια στάση ζωής. Μπορεί να κάνεις πολλά tattoo για να νιώσεις in fashion. Αν αυτά τα tattoo δε σου λένε τίποτα περισσότερο εκτός από το γεγονός ότι είναι ωραία, την έχεις πατήσει. Γρήγορα θα τα βαρεθείς και θα χτυπάς το κεφάλι σου.
2. Tattoo δεν κάνεις στον κολλητό που πήρε κάποιο εξοπλισμό και χτυπάει. Ούτε σε ένα ταξίδιστο εξωτερικό σε ένα τυχαίο μαγαζί. Tattoo θα κάνεις σε εκείνο το studio που έχεις δει πολλάδείγματα δουλειάς του και έχεις σιγουρέψει ότι είναι ασφαλές και καθαρό.

Τυφλά δεν πηγαίνουμε πουθενά.

3. Δεν χτυπάς αν δεν έχει σκεφτεί το σχέδιο και το μέρος. Πριν κλείσεις ραντεβού, κάνε μια μεγάλη έρευνα για σχέδια στο internet και σε διάφορα εξειδικευμένα βιβλία. Όταν καταλήξεις σε σχέδιο, δες σε ποιο σημείο ακριβώς του σώματος σου ταιριάζει. Σε αυτό, φυσικά, θα σε βοηθήσει και αυτός που θα αναλάβει το tattoo σου.

4. Το πρώτο σου tattoo προτίμησε να είναι κάτι μικρό. Πριν τολμήσεις κάτι μεγάλο, καλό είναι να έχεις εξοικειωθεί με όλη τη διαδικασία. Μην παρασυρθείς, λοιπόν, από τον οίστρο του ταττουατζή και κάνεις καμιά υπερπαραγωγή. Θυμήσου ότι αυτοί που χτυπάνε tattoo έχουν το ίδιο σύνδρομο με τις κομμώτριες που θέλουν να κόβουν όλο και περισσότερο μαλλί.

5. Τέλος, μην σκεφτείς καν την ιδέα να κάνεις ίδιο tattoo με τον γκόμενο, την κολλητή ή τηνκουμπάρα σου. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει μια σχέση. Γιατί να φτιάξεις κάτι που θα σου θυμίζει πάντα μια κατάσταση που θέλεις να ξεχάσεις; Άσε τους συναισθηματισμούς και κάνε κάτι ουδέτερο.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου