Η γεύση τους, θα σας ξαφνιάσει!
Ένας πολύ ωραίος τρόπος να απολαύσετε μελιτζάνες, κολοκύθια και πιπεριές, ζουμερά και πεντανόστιμα, μέσα σε μια τραγανή κρούστα...
Υλικά:
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκυθάκια
4 πιπεριές
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το χυλό
1 κούπα αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 κουτί μπύρα ή σόδα, (330 ml)
2 ασπράδια
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σ᾿ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι.Προσθέτουμε προσεκτικά την μπύρα ή τη σόδα και μ᾿ ένα κουτάλι, δουλεύετε το μείγμα τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει λείο.
Αν θέλουμε το χυλό πιο πυκνό, βάζουμε περισσότερο αλεύρι.
Αφήνουμε το χυλό να σταθεί 1 ώρα, αλλιώς θα γλιστράει και δεν θα στέκεται.
Χτυπάμε με δυο πηρούνια τ᾿ ασπράδια σε μαρέγκα και τ᾿ ανακατεύουμε απαλά, μέσα στο χυλό. (Για να είναι πιο αφράτος ο χυλός μας, τα ασπράδια τα ρίχνουμε λίγο πριν τον χρησιμοποιήσουμε).
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους 1 - 2 εκατοστών και τις πιπεριές στα τέσσερα και αλατίζουμε.
Σ᾿ ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί και αφού βουτήξουμε τα λαχανικά μας ένα - ένα στο χυλό, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι απ᾿ τις δυο πλευρές.
Έπειτα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου