ΥΛΙΚΑ:
1κ. αλεύρι ζυμωτό
3 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
650 ml χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, αφού κρατήσουμε περίπου μια χούφτα για να κάνουμε διορθώσεις στο τέλος.
Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε.
Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία ωσότου χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι και προκύψει μια μαλακή και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και απλώνουμε το κάθε κομμάτι σε μια αντικολλήτικη φόρμα.
Τip: Καλό θα ήταν να πασπαλίσετε το κάθε ζυμάρι με λίγο αλέυρι γύρω-γύρω, για να ξεκολλήσουν πιο εύκολα τα ψωμάκια από τη φόρμα.
Τοποθετούμε τις φόρμες σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς =, για περίπου μισή ώρα.
Αφού η ζύμη φουσκώσει και διπλασιαστεί σε όγκο, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1 ώρα.
Όταν τα φωμάκια πάρουν το επιθυμητό χρώμα είναι έτοιμα!
Τα βγάζουμε αμέσως από τις φόρμες και τα βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα, για να μην ιδρώσουν και μαλακώσει η κόρα τους.
Φτιάχνουμε μια τεράαααστια χωριάτικη σαλάτα με μπόλικο ελαιόλαδο και ορμάμε χωρίς έλεος!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου