Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:''ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ''

"Έχουμε ανάγκη από απλότητα και ταπείνωση" τόνισε από τον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα Πετραλώνων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όπου... τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και μίλησε για τους πειρασμούς τονίζοντας πως "τρεις πειρασμοί ταλαιπωρούν πάντοτε τον άνθρωπο. Πρώτος πειρασμός είναι η απληστία, η επιθυμία του ανθρώπου να αποκτά όλο και περισσότερα υλικά αγαθά. Δεύτερος πειρασμός το θαύμα. Σε όλη μας τη ζωή περιμένουμε ένα θαύμα, για να πειστούμε ότι μας αγαπάει ο Θεός, αυτό όμως δεν είναι δείγμα σχέσης του παιδιού με τον Πατέρα, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό. Τρίτος πειρασμός είναι η δύναμη και η εξουσία, θέλουμε να κυβερνάμε τους άλλους, θέλουμε να είμαστε πρώτοι, να υποτιμάμε και να ευτελίζουμε τον συνάνθρωπό μας".

Υπογράμμισε, επίσης, πως "πλέον δε σεβόμαστε τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας. Είμαστε συνυπεύθυνοι στην κατάσταση που ζούμε και για να αλλάξει αυτό πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική. Το φάρμακο, εξάλλου, δεν είναι μόνο η προσπάθεια στα συμβούλια και να ζητάμε βοήθεια, αλλά, όπως ακούσαμε σήμερα στο Ευαγγέλιο, η μετάνοια, δηλαδή η αλλαγή μυαλού, πορείας κατεύθυνσης και εκεί που καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κάνει λάθος να το διορθώνουμε. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ο πειρασμός να μας καλεί να αφήσουμε την πίστη στο Θεό και να διεκδικούμε οτιδήποτε με δύναμη και εξουσία".

Ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή τη νέα χρονιά ευχήθηκε το 2014 να είναι ένας χρόνος ευλογημένος και δημιουργικός για όλους και επεσήμανε πως με προσπάθεια θα ξεπεραστεί κάθε δυσκολία.

Ευχαριστώντας κλήρο και λαό της ενορίας για την θερμή υποδοχή τόνισε πως "ο κόσμος έχει ανάγκη από την απλότητα και την ταπείνωση που σας διακρίνει".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου